Pokud vejdete dovnitř, nad dvěma horami rožnícího se masa spatříte velkou světelnou tabuli s kompletním menu. Ze tří velikostí bulek a tortill s kuřecím nebo hovězím masem si vybere každý noční jedlík. Dostupná je i varianta s ovčím sýrem pro vegetariány. Cenová relace se pohybuje od již zmíněných 50 až do 150 korun. Zeleninová náplň je volitelná, obvykle ale sestává z červeného a bílého zelí, rajčat, cibule a feferonek. To vše je přelité dressingem bylinkovým, česnekovým nebo pikantním.
Jestliže si cokoliv z toho nepřejete, je dobré sledovat celý proces plnění. Jakmile se kleštím podobný nástroj přiblíží k zelenině, jíž opovrhujete, musíte se ozvat, a to dostatečně nahlas. Použijte i posunky, jinak se vám totiž nepodaří vysvětlit, že to a to nechcete. Obsluha zpravidla češtinu moc neovládá, a tak je nejlepší držet se osvědčených postupů, ukazovat prstem a vrtět hlavou. Objednávat si přímo z ulice v okénku proto nedoporučuji, pokud ovšem milujete adrenalin a pálivou omáčku, zkuste to. V nabízeném sortimentu jsou i nápoje, například Coca Cola nebo záhadný „turecký jogurtový speciální nápoj Ayran“ za 25, voda je o 10 korun levnější.
K dispozici je též menší posezení podél stěny lokálu, zákazníky spíše nevyužívané. Ne každý psychicky zvládne sledovat na vlastní oči hlasitou hádku v turečtině. Osobně jsem si tedy na křupavé bulce s ovčím sýrem a bez cibule pochutnala raději cestou k domovu.
blog comments powered by Disqus