Herna-bar Panana | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Herna-bar Panana

Do rubriky Příloha napsala Michaela Sagitariová (Středa, 11. březen 2009)

Bojíte se rádi? Děsí vás stereotyp? Že neznáte nic fádnějšího než hamburger? Pokud vás při představě, že se v noci budete vracet hladoví domů a zase skončíte u stejného okna s hotdogy, polije studený pot, nezoufejte. Brno nabízí nečekanou senzaci, hříšné dobrodružství pro ty, kteří se nebojí do nových věcí bezhlavě zakousnout. A to doslova. Hlavním artiklem nonstop herna-baru Panana je přímo dobrodružná kombinace – čokoláda v rohlíku!

Už samotná cesta k této pochutině může vyústit v docela slušnou bojovku. Nasedněte v noci na rozjezd číslo 92 a vystupte na zastávce Náměstí 28. října. Slabší povahy mohou za denního světla použít tramvaj 3, 5 a 11. Přímo naproti zastávce se mezi nápisy Viktoria tip sport, zastavárna Modrý delfín a Bar-herna Panana skrývá malé okénko. První indícií je nápis ZAZVOŇTE. Moudrému napověz, hloupého trkni.

Pokud úkol řádně splníte, měla by se po chvíli objevit obsluha a zeptat se na vaše přání. Jestliže je pro vás čokoláda v rohlíku za dvanáct kaček přece jenom těžký kalibr, můžete si koneckonců vybrat i z překvapivě širokého sortimentu stokrát obehraného fastfoodu. Klasické bagety, hotdog, gyros, hamburger nebo třeba řízek v bramboráku za 44 korun. Mlsnou zažene paleta tyčinek, sušenek, žvýkaček, chipsů a džusů, například pomerančové fruiko za 9 korun, 2l kofoly za 29 korun. A kdo má chuť na něco ostřejšího, odtud rozhodně s prázdnou neodejde. Ať už se spokojíte s lahví tuzemáku nebo nepozřete nic kromě whiskey, Panana je tu k vašim službám.

Musíte se ale připravit na to, že okolí lokálu zrovna nepřipomíná Champs-Élysées. Jelikož se jedná o klasické okno, kde vám podají jídlo přímo do ruky, můžete si s ním sednout leda tak na obrubník, jestli vám ovšem nebude vadit společnost herny, baru, zastavárny a pivnice. Přes den je to místo čilého ruchu, které se ovšem s přibývajícími hodinami začíná vylidňovat. Obrňte se tedy tolerancí a kuráží a vydejte se po stopách tajemné čokolády v rohlíku.

blog comments powered by Disqus