| Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Do rubriky Rubriky napsal Alexandr Průša (Úterý, 10. březen 2009)

Vážení čtenáři, vážené čtenářky, vážená čtenářčata,

píšu vám do budoucnosti. Ne, nechytl mne fantas, je to tak. Vy si již držíte Halas v ruce a čtete tento editorial, což je neklamným znamením toho, že jsme vyšli, že žijeme. Já však právě dočetl všechny články a uzavírám přípravu čísla tím svým, sazeč má polovinu čísla hotovou a ani jeden nevíme, jaká úskalí na nás ještě čekají. Ale jelikož budete držet číslo v ruce, je jasné, že vyjdeme. To je dobrá zpráva.

V minulém editorialu jsem psal, že Halas bude mít své nové stojánky, ze kterých si ho budete moct způsobně vyzvedávat. Není to tak zcela, prozatím budeme cizopasit ve stojáncích pro jiná média (za to s povolením!) a časem se snad všichni dočkáme. Nejde o zásadní věc, proto doufám, že jsem vás právě příliš nezklamal.

Nuže, opusťme „filozofování“ o čase a materiálním balastu, pojďme k obsahu. Tématem čísla jsme učinili to, čím si každý student na této fakultě prošel, tedy přijímací řízení, respektive testy Obecných studijních předpokladů společnosti Scio. Jelikož zde jsme, tak jsme jimi všichni prošli úspěšně, tedy bychom s nimi mohli být spokojeni. Je to tak? Nebo nám spíš chybí oborové testy? A co si o tom myslí učitelé? Neprozradím. Ale nové číslo ano.

Zkouškové, které skončilo sice ták dávno, ale reálně nedávno, to je náročné období pro studenty. Ale co pro učitele? Mají volno, nebo také na nějakém svém bojišti potí krev? Zalistuje a uvidíte! Když jsem u konce zkouškového, máme tu zápis a výjimky. Žádáte o ně? Dostáváte je? Trochu jsme se jim podívali na zoubek a zjistili, jakou strategii učitelé volí. Nenechejte si ujít uvnitř Halasu!

Ještě nedávno na fakultě jako na běžícím pásu mizely studentům notebooky. Teď už by jim měly zůstávat – zloděj byl dopaden, podrobnosti najdete uvnitř čísla. I přesto však buďte na své věci opatrní, nikdy nevíte, kdy se najde další nenechavec.

Bude-li se vám na nás něco líbit, neváhejte nám to napsat na níže uvedenou adresu. A pokud ne, pište také! Jinak vám přeji pěknou budoucnost!

Alexandr Průša fss.halas@muni.cz

blog comments powered by Disqus