Jak na magistra? | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Jak na magistra?

Do rubriky Téma čísla napsala Klára Slivoňová (Neděle, 12. duben 2009)

Poslední dubnový den je podtržen červeně v nejednom kalendáři. Deadline pro podání přihlášek do navazujícího magisterského studia na Fakultě sociálních studií, stejně jako samostatné přijímací zkoušky na konci června, jsou totiž dalšími ze dnů, které rozhodují o naší budoucnosti.

Pro postup do dalšího studia na naší fakultě stačí mít bakalářský diplom a také úspěšně absolvovat přijímací řízení. Letošní termín pro přijímací zkoušky, který byl vypsán mezi 22. – 26. červnem, však nezaručuje, že pokud si vyberete oborů více, tak se zkoušky nebudou krýt. Pak již záleží na vašich preferencích, protože náhradní termíny se nevypisují.

Samotné přijímací řízení se na jednotlivých oborech liší. Setkáte se s ústní i písemnou formou. Otázky jsou zaměřené na teorii i praxi. Padnout mohou i dotazy na motivaci a zájem studovat sociální problematiku právě pohledem vybraného oboru.

Jak bude vše vypadat ve skutečnosti právě u vámi preferovaného oboru, se dozvíte z pozvánky, která do schránek uchazečů dorazí minimálně 30 dnů před samotným přijímacím řízením.

Pokud neuspějete v červnu, můžete svoji šanci zkusit hned v únoru. Přihlášku však nezapomeňte poslat a zaplatit do 30. listopadu 2009.

blog comments powered by Disqus