Menza a bufet Veveří – Právnická fakulta | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Menza a bufet Veveří – Právnická fakulta

Do rubriky Příloha napsala Tereza Cajthamlová (Pátek, 10. duben 2009)

Veveří 70

Málokterá fakultní budova skrývá ve svých útrobách kromě poslucháren a knihovny také oázu klidu a zdroj energie pro věčně hladové studenty – menzu. Pod střechou právnické fakulty se přitom nachází taková místa rovnou dvě.

Alma mater všech brněnských advokátů je od naší fakulty vzdálena tři zastávky tramvají číslo 12 a 13. Vystoupíte v Nerudově ulici, projdete místní parkem a budovu z červených cihel nemůžete přehlédnout. Pokud ale nepatříte mezi budoucí právníky a neorientujete se v bludišti fakultních chodeb, nejlépe se do menzy dostanete, pokud fakultu obejdete. Neuvidíte tak sice majestátní vestibul u hlavního vchodu, ale zase vás hned při příchodu přivítá vtip, který problikává spolu s aktuálním jídelníčkem na digitální tabuli před jídelnou. V menu najdete samozřejmě všechna běžná jídla, jakými jsou špagety, řízky nebo nejrůznější omáčky, na své si přijdou i vegetariáni a zastánci zdravého stravování. Každý den tu na ně čeká zeleninový talíř a tři druhy salátů. Určitě ale musíte vyzkoušet specialitu menzy – teplé pirohy. Piroh plněný masem, zeleninou, žampiony či nivou a olivami tu dostanete naservírovaný s rajčetem a plátkem salátu. Posedět můžete v jídelně nebo salónku. Jak vám ale někteří pravidelní strávníci potvrdí, najít volné místo může být v polední „špičce“ někdy opravdu problém. Na obědě si tady pochutnáte od pondělí do pátku od 11 do 14 hodin.

Místní bufet se po čas oběda a večeře také mění v menzu a k dostání tu jsou i teplá jídla od polévek až po minutky. Vedle sladkého pečiva a desertů tu oproti jiným menzám můžete dostat i alkoholické nápoje. Během parních letních dnů osvěží pivo, v zimě vás zahřeje grog. Bufet je o poznání menší a útulnější než jídelna v menze a k dobrému jídlu přidá obsluha většinou i nějaké to vlídné slovo a milý úsměv. Ale pozor! Od 11 do půl druhé sem mají studenti vstup zakázán, protože na poledním jídle si tu pochutnávají výhradně zaměstnanci Masarykovy univerzity. Našince, který je zvyklý sedávat se svými vyučujícími u jednoho stolu v Krmítku, tento aristokratický zvyk možná trochu překvapí, ale co naplat, jiná fakulta – jiný mrav.

blog comments powered by Disqus