Pizzerie PIZZA NOSTRA | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Pizzerie PIZZA NOSTRA

Do rubriky Příloha napsala Kristýna Hašková (Pátek, 10. duben 2009)

Kounicova 50

Máte chuť na pizzu za studentské ceny? Tak to nasedněte na zastávce Česká na tramvaj 12 nebo 13, či trolejbus 29, 34 a 36 a do deseti minut si můžete vybírat hned z několika druhů. Stačí jen vystoupit na zastávce Klusáčkova a zamířit si to směrem ke Kounicovým kolejím, kde kdysi býval bufet Družba. Dnes však místo něj nabízí své speciality PIZZA NOSTRA. Otevřeno má od pondělí do čtvrtka od 9:30 do 20 hodin, v pátek do 17 hodin.

Pokud se do pizzerie vydáte s očekáváním příjemného a ničím nerušeného oběda, budete asi nepříjemně překvapeni. Rozhovory studentů každou chvíli přeruší vyřváváním čísel jejich objednávek obsluha. Volání ještě opakuje a pak už pizza jen chládne na pultu jedné z menz naší univerzity.

Kdo si navíc v ruchu malé místnosti nedá pozor, může se kromě studeného jídla dočkat třeba i nepříjemného ječení obsluhy. Čerstvá pizza každé čtyři minuty, jak hlásá jedna z reklam, by snad mohla uspokojit i ty nejnáročnější jedlíky. V době obědů si ale bohužel kvůli velkému množství objednávek musí strávníci počkat třeba i půl hodiny. Menzovní provoz pizerie není na velký nápor přizpůsoben ani svými rozměry. V přízemí kolejí, v úzké protáhlé místnosti je jen pár stolů s červenými ubrusy. Ty jsou navíc stále plné drobků a úlomků pizzy.

Kromě patnácti druhů pizz si mohou zájemci pochutnat i na zákuscích, nanucích, někdy i na polévce nebo salátu. Vše lze zapít jak nealkem, tak pivem – na nápoje tu čekají skleničky. Pizzy se servírují na velkých talířích s tematickými malůvkami. Samy pizzy, s rajčatovým nebo smetanovým základem, jsou více vydatné než porce v jiných menzách.

Kdo chce poobědvat italský pokrm jinde, připlatí si pět korun za krabici, nemusí však ani dovnitř. Obsluha mu jídlo vydá ve speciálně upraveném okýnku.

Studenty naší univerzity stojí nejlevnější pizza čtyřiatřicet a nejdražší šestačtyřicet korun, ostatní návštěvníky většinou dvojnásobek. Třeba Hawajská pro studenty za 39,80 je posypána ananasem, Quattro Stagioni za 45,70 pak vším možným (její podoba se střídá podle toho, čeho mají právě nejvíc v kuchyni). Komu by výběr nestačil, může si přes ulici odskočit do supermarketu.

blog comments powered by Disqus