Chcete-li se skutečně dobře najíst, zkuste odhodit všechnu loajalitu k alma mater a před Ústavním soudem nasedněte na šalinu 12 nebo 13 směr areál Vysokého učení technického a zamiřte si to rovnou do Pizzerie Mozarella, která je chloubou „véúťáckých“ menz.
Budova, v níž pizzerie sídlí, je součástí areálu kolejí. Dostat se sem může být pro studenty zhýčkané centrem poněkud obtížné. Nutný je přestup na zastávce Skácelova, odkud jezdí pravidelný okružní autobus po areálu VUT. Po vystoupení na zastávce Kolejní se dá nápis Mozarella jen těžko přehlédnout.
Většina studentů VUT jsou chlapi jako hory, a také tak vypadá jídelníček, který pizzerie nabízí. Steaky i omáčky různých chutí, rizota a zapékané těstoviny, bohaté zeleninové saláty a pizzy, které cenově vyjdou o něco dráž než v Pizzerii Nostra (40 až 50 Kč), zato je možné si zaexperimentovat a ochutnat například skvělou pizzu ovocnou. Mimochodem, místní zelňačka s klobásou je to nejlepší, co jsem kdy pod škatulkou “polévka“ ve stravovacím zařízení dostala.
Mozarella je obecně malinko dražší, stále však vyjde levněji, než restaurace. Vzhledem k otevírací době (od pondělí do čtvrtku od 10 do 21 hodin, v pátek od 10 do 14 hodin) si můžete být jisti, že se dobře najíte kdykoliv během dne. Díky celodennímu provozu se nikdy nestává, že to nejlepší jídlo zmizí hned po otevření jídelny. Zdejší studenti sice tvrdí, že je lepší chodit do klasických menz, protože Mozarella je spíš taková „snobárna“, nikdy v ní však prázdno není. Jídlo je možné si navíc vychutnat v novém a moderním interiéru.
O pár korun levnější varianty jídel nabízí několik dalších menz VUT roztroušených po Brně. Každá z nich nabízí jiný výběr pokrmů, ceny jsou srovnatelné s našimi. Jediným problémem, na který mohou lidé z MU narazit, jsou vyšší ceny jídel pro nestudenty VUT. To se dá však pohodlně vyřešit výměnným obchodem s domácími studenty, kteří mohou jídlo zaplatit na vlastní ISIC a peníze si nechat vrátit.
blog comments powered by Disqus