| Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Do rubriky Rubriky napsal Alexandr Průša (Pondělí, 18. květen 2009)

Stop sexismu Výbor zájemců a zájemkyň o studium genderu GenRed protlačil odstranění sexistických symbolů u dveří toalet na fakultě. Změnu někteří a některé vítají, jiní a jiné naopak hlasitě protestují. „Zase tam nebyl žádný pisoár,“ rozladil interiér nově dostupných toalet studenta Jaroslava Mráčka. (jm)

Jídlo zdarma Časté pořádání rautů v atriu má být pro studenty motivací ke vhodnějšímu oblékání se v prostorách fakulty. „Nelíbí se nám studenti v košilích ven z kalhot, potrhaných svetrech a fialových manšestrácích,“ shrnul postoj fakulty děkan Rubischatz. Počínaje květnem, součástí každého rautu je akce „Slušně najezen“, v jejímž rámci mohou společensky odění studenti v mezích etikety ujídat ze stolů bez nutné návštěvy celé konference. (jm)

Sociologové bez prázdnin Vyučující a členové Katedry sociologie si v létě nebudou moct vybrat dovolenou. Speciální edikt v tomto duchu vydal vedoucí katedry Radim Mirda. „Není nadále udržitelné, aby si mí podřízení váleli šunky na pláži, když časopis Sociální studia nemá co tisknout,“ vysvětlil Mirda. Zatímco zděšení sociologové se hodlají soudit o peníze za propadlé letenky, některým vedoucím pracovníkům na fakultě se takový postup zamlouvá. Například nejmenovaný proděkan pro studium byl spatřen, jak si s potutelným úsměvem a těkavýma očima šeptá sám pro sebe: „Od příštího roku se nebude válet nikdo a nic, holoto líná.“ (pš)

Konec ISu Informační systém MU má odzvoněno, s touto překvapivou zprávou přišli jeho vývojáři, již na pokyn rektorátu zastavili svou práci. „IS je sice téměř dokonalý vysokoškolský administrační systém, ale pro dnešní dobu je velkou nevýhodou jeho značná uzavřenost před okolním světem,“ tlumočil hlavní výtku rektorátu inženýr Brandýs. Veškerá agenda ISu by se měla přesunout na některou moderní sociální síť, pravděpodobně na facebook. „Beztak ho již všichni využívají, takže stačí přidat několik nových aplikací a vše půjde jako po másle. A studium tak bude mnohem více sociální,“ dodal Brandýs. (ap)

blog comments powered by Disqus