Osud sporného přechodu je nejasný | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Osud sporného přechodu je nejasný

Do rubriky Co se děje napsal Tomáš Repka (Neděle, 10. květen 2009)

V minulém čísle Halas informoval o existenci sporného přechodu v pěší zóně před budovou Ústavního soudu, na kterém si už několik studentů ukrátilo kapesné, když je policie chytila při přecházení na červenou. To už by se zakrátko nemělo stávat.

Informaci vydala Policie České republiky. „O umístění přechodů rozhoduje Magistrát města Brna, odbor dopravy. Podle aktuálních informací proběhne během letošního roku v těchto místech rekonstrukce, kdy se přechod již nacházet v pěší zóně nebude,“ napsala v oficiálním prohlášení policejní mluvčí Andrea Procházková.

Její slova potvrdil také mluvčí Magistrátu města Brna Pavel Žára: „Město Brno chystá rekonstrukci ulice Joštova od konce srpna 2009, tedy ihned po skončení rekonstrukce ulice Husova. Na celém projektu se finančně spolupodílí i Evropská unie. Tato rekonstrukce úzce souvisí s připravovanou rekonstrukcí Moravského náměstí.“

Magistrát však dosud nemá jasno v tom, zda bude přechod zrušen úplně, jako se to stalo na druhém konci ulice Joštova u Moravského náměstí, nebo bude pouze upravena pěší zóna tak, aby se v ní již přechod nenacházel. Studentům každopádně odpadne v pěší zóně starost, zda mohou či nemohou silnici beztrestně přejít při cestě na Českou za svou oblíbenou pizzou či zmrzlinou.

blog comments powered by Disqus