Zahrádka Restaurace U Richarda | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 33. ročník

Zahrádka Restaurace U Richarda

Do rubriky Příloha napsala Jitka Sklenářová (Neděle, 10. květen 2009)

Údolní 7

Po-Ne: 11:00 – 23:00

Navštívit městskou část Žebětín bez zastávky v Pivovarské restauraci U Richarda je takřka nemyslitelné. Fanoušci domácích piv, ať ochucených či nikoli, se ale už nyní nemusí drckat autobusem do brněnských končin, jež připomínají spíše opuštěnou ves než druhé největší město republiky.

V blízkosti lékařské fakulty v centru města totiž nedávno otevřeli pobočku větší Žebětínské restaurace. Takže když dostanete chuť na domácí pivo, stačí se vypravit na Údolní ulici. Cesta vám od naší fakulty zabere pouhé dvě minuty. Vydáte se směrem ke Café Mezzanine, jen po protějším chodníku. U rohu budovy lékařské fakulty zabočíte vlevo a vchod zdobený velkou světelnou cedulí se lvíčkem třímajícím půllitr piva již nemůžete minout.

První místnost s barem a pěti stoly je určena kuřákům, projdete-li kolem denní nabídky piva průchodem do další místnosti, objevíte nekuřácký salonek. Z něj už vede přímá cesta na slunečnou zahrádku. K šesti stolkům se sem pohodlně usadí až devatenáct lidí, volného místa ale zůstane i tak dostatek, možná tedy časem další židle přibudou. Zahrádka je situována do dvora, obklopena nepříliš udržovanými vysokými činžovními domy, proto možná někdy neuniknete zvídavým pohledům Brňáků, vykuřujících na balkoně. Podlaha je dlážděná, nábytek, stejně jako v celé restauraci, dřevěný.

K Richardovi můžete zavítat denně od jedenácti do jedenácti hodin večer, do dvou hodin odpoledne nabízejí menu v ceně od pětasedmdesáti korun výše. Na náročnější hosty pamatuje jídelní lístek, porce jsou dosti velké. Největším lákadlem zůstává domácí pivo, točí zde čtyři druhy: jedenáctku pšeničné, dvanáctky světlé a višňové a patnáctku medové. Ceny se pohybují od čtyřiadvaceti do dvaatřiceti korun. V pšeničném najdete plátek citronu, ve višňovém pak několik opravdových višní i s opravdovou peckou.

blog comments powered by Disqus