Zahrádka Café Steiner | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Zahrádka Café Steiner

Do rubriky Příloha napsala Lenka Bernátová (Neděle, 10. květen 2009)

Gorkého 38

Po-Pá: 9:00 – 22:00 So-Ne: 14:00 – 22:00

Příjemná kavárna na rohu Čápkovy a Gorkého ulice se nachází v klidném prostředí. Výhled z křesílek umístěných na chodníku sice nepotěší oko zelení, ale i když je před podnikem parkoviště, není tady žádný velký ruch.

Ke Café Steiner se dostanete z fakulty pěšky asi za sedm minut, záleží na tom, jestli se ženete za svou denní dávkou kofeinu, nebo cestu pojmete jako procházku. Vydáte se po Jaselské ulici, začínající za fakultou, na jejím konci odbočíte vlevo a budete pokračovat ulicí Gorkého.

V menu najdete poměrně širokou nabídku nápojů. Samozřejmostí je káva, konkrétně značky Lavazza. Zajímavostí je velký výběr káv ledových. Kromě toho jsou v lístku i další nápoje, za ochutnání rozhodně stojí zmrzlinový shake v různých příchutích, jako je klasická čokoládová nebo méně obvyklá ovocně-jogurtová.

Natočí vám tady pivo značky Stella Artois za třiatřicet nebo Hoegaarden za čtyřicet korun, v láhvi pak dostanete Pilsner. V nabídce jsou i míchané nápoje z bílého rumu jako je mojito, cuba libre nebo pinacolada.

Ke kávě se nejlépe hodí sladký dezert. V nabídce je tradičně medovník a Marlenka, dát si ale můžete i závin se šlehačkou a zmrzlinou nebo bábovku.

Ze slaných jídel kavárna nabízí opékaný chléb panini, tousty, pršut nebo kukuřičné nachos se třemi druhy omáček. Nevýhodou jsou ale ne právě studentské ceny – panini například stojí sedmdesát devět korun, nachos padesát pět.

Za vlahých večerů příjemně překvapí deka, kterou vám obsluha zapůjčí, aby vám na zahrádce nebylo chladno. Za zmínku rozhodně stojí příjemný interiér kavárny, kam se můžete přesunout, když už vás ani deka dost nezahřeje. V každém případě vás obslouží milý personál.

blog comments powered by Disqus