Zahrádka Café Mezzanine | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Zahrádka Café Mezzanine

Do rubriky Příloha napsala Lenka Bernátová (Neděle, 10. květen 2009)

Údolní 15

Po-Pá: 8:00 – 23:00 So: 11:00 – 23:00 Ne: 13:00 – 23:00

www.cafe-mezzanine.cz

Doslova jen pár kroků od naší fakulty stojí na chodníku čtyři stolky s židličkami. Někdo by mohl zůstat na pochybách, ale ano, skutečně jde o zahrádku, která patří k nové kavárně Mezzanine.

Kavárna se nachází na začátku ulice Údolní, stačí tedy před fakultou odbočit vpravo a přejít silnici. Rozhodně ale nejde o oázu klidu, kde budete relaxovat po dni stráveném ve škole. Tato zahrádka je spíše pro ty, kteří mají rádi ruch města. A to se vším všudy. Po frekventované ulici totiž neustále jezdí auta i tramvaje.

Jestliže jste ale toho názoru, že trocha výfukových plynů nikomu neublíží a zahrádku navštívíte, můžete si vybrat z poměrně pestrého menu. Jako správná kavárna Mezzanine nabízí více druhů káv, kapučína, horké čokolády. Kromě klasického espressa za devětadvacet korun skrývá nápojový lístek i zajímavosti jako je Chocoppuccino nebo Cailde, což je káva v čokoládové oplatce. Specialitou je limonáda Mezzanine – sladký chlazený nápoj s ovocem.

V menu je možné si vybrat i něco dobrého na zub. Donesou vám bábovku za čtyřiadvacet korun i o něco dražší medovník a Marlenku. Rozhodně se neostýchejte a nahlédněte dovnitř kavárny. Na pultu mívají další dobroty, které ale v lístku nenajdete a ani obsluha na ně neupozorní. Zážitkem pro chuťové pohárky je čokoládový dort s višní, ale ani ten v menu není.

Hlad v kavárně zcela určitě zaženou Panini. Podle náplně stojí od pětačtyřiceti do devětačtyřiceti korun. K točenému pivu Svijanský Máz, které má Mezzanine v nabídce, si můžete dát dokonce i utopence.

A ti, kterým se nebude chtít večer domů, se mohou přemístit do sklepních prostor podniku, kde se nachází klub. Jeho program je vyvěšený na webových stránkách podniku, kde ale najdete i menu kavárny a na blogu reakce hostů.

blog comments powered by Disqus