Zahrádka Potrefená husa | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 33. ročník

Zahrádka Potrefená husa

Do rubriky Příloha napsala Vendula Krejčířová (Neděle, 10. květen 2009)

Moravské náměstí 8

Po – Ne 11:00 – 1:00

Pokud máte rádi ruch města je zahrádka před hospodou Potrefená husa přesně pro vás. Sedm stolků je rozestavených na rozšířeném chodníku na rohu ulice Joštova a Moravského náměstí. Prostředí, kde z jedné strany jezdí auta a z druhé tramvaje, kolem vás proudí davy lidí a nedaleké staveniště je odděleno plechovou zátarasou, však pro klidný oběd či posezení s přáteli příliš ideální není.

Od školy je restaurace vzdálena asi čtyři minuty chůze podle toho, jestli stojíte na červenou na přechodech. Pokud chcete pár set kroků ušetřit, můžete se ze zastávky naproti vchodu naší fakulty svézt čtyřkou na Českou.

Nabídka jídel i nápojů je v Potrefené huse opravdu pestrá. Jako značková restaurace pivovaru Staropramen točí právě toto pivo, v nabídce jsou však i jiné značky, jako třeba Stella Artois. Specialitou jsou pivní koktejly z Hoegaardenu (Hoegaarden Universal je s banánovým džusem) nebo Staropramenu (Diesel je kombinace Staropramenu a Coly). Na pití si můžete vybrat i z šejků a koktejlů z vodky, rumu nebo ginu. Oblíbené mojito je tu dokonce v několika ovocných variacích. Nicméně espreso za osmatřicet korun je dražší, než ve spoustě jiných brněnských kaváren.

V jídelním lístku najdete speciality a grilovaná jídla jako například nakládaný hermelín, uzené koleno s hořčicí a křenem či panenské biftečky. Každý den jsou v nabídce dvě různá obědová menu bez polévky, první za třiasedmdesát korun, druhé se salátem za devětaosmdesát. Jejich ceny jsou sice vyšší než v jiných restauracích v centru Brna, pokud však s obědem spěcháte, díky rychlé obsluze máte jistotu, že vám oběd nezabere víc jak půl hodiny.

blog comments powered by Disqus