Prodejna zdravé výživy Naturka | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Prodejna zdravé výživy Naturka

Do rubriky Příloha napsala Hana Trčková (Sobota, 10. říjen 2009)

Veveří 21

Otevírací doba Po-Pá: 8:00 – 18:00 http://www.palla.cz/naturka veveri@naturka.cz Tel/fax: 541 210 620

Pokud vás omrzí tučné bagety s majonézou v Krmítku a rozhodnete se dopřát svému tělu trochu té zdravější stravy, vydejte se do obchůdku Naturka, která sídlí kousek od naší fakulty – na Veveří. Pokud chcete ke zdravé stravě přidat ještě i trochu pohybu, není nic lepšího, než se do krámku vydat po svých. Cesta vám zabere necelých deset minut. Rada pro ty línější či spěchající – na České nastupte na tramvaj číslo 3, 11, 12 nebo 13 a vystupte na zastávce Grohova. Tam už zcela určitě nepřehlédnete rohový obchůdek se zeleným nápisem Naturka.

Když vejdete do prodejny, hned je vám jasné, že tady si rozhodně vyberete. Žlutě vymalovaná prodejna má dvě části, v první z nich si přijdou na své zejména milovníci čaje, esoteriky či nějakých drobných sladkostí. Pokud jste si ale přišli pro něco na zub, musíte vystoupat po několika schodech do druhé části a pak už jen stačí vybírat. Na dřevěných pultech tu milovníci zdravého stravovaní naleznou nepřeberné množství obilovin, luštěnin, biopotravin či pečiva. Koupit si zde můžete také náhražky masa, sojové jogurty, nápoje, vegetariánské pomazánky, ale také třeba vína, koření, kozí a ovčí sýry nebo i mnoho druhů zdravých sladkostí. Dámy jistě ocení i nabídku přírodní kosmetiky či bylinných přípravků. Obchod svým sortimentem určitě potěší i lidi na bezlepkové dietě či diabetiky. Nechybí ani výrobky Fair trade. Navíc každé pondělí si do prodejny můžete zajít na čerstvé frgály z celozrnné mouky bez vajec, mléka a cukru.

Prodejna má i své webové stránky, na kterých kromě kontaktních informací prezentuje i novinky, které je možné si v obchodě zakoupit. Dozvíte se tu, co je to například sambuktus či bambucké máslo, bohužel tu už nenajdete, jak moc je nabídka aktuální.

Pokud se ve zdravé výživě příliš neorientujete, je tu pro vás ochotná obsluha, která vám se vším ráda pomůže a poradí. Problém jí nedělá ani konverzace v anglickém jazyce, jak se přesvědčil jeden ze zahraničních zákazníků. Na rozdíl od jiných obchodů, prodavačky zde působí nenuceně a ještě vám k zakoupenému zboží popřejí hezký den.

blog comments powered by Disqus