Rádio R má nové studio | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Rádio R má nové studio

Do rubriky Co se děje napsala Hripsime Zohrabyan (Úterý, 13. říjen 2009)

Loni začalo vysílat a letos už rekonstruuje za půl milionu. Studentskému internetovému rádiu netrvalo dlouho a „provizorní“ prostory proměnilo v komfortní a profesionální studio vyhovující požadavkům moderátorů.

Změny nebyly malé. „Došlo k přestavbě učebny DTP a bývalé fotokomory na zvukově upravená studia propojená audiomostem a odhlučněným oknem, zároveň byly upraveny další technické dispozice místností, aby vyhovovaly provozu rádia,“ sdělil koordinátor Rádia R Jan Motal. Co je pro nás obyčejné studenty na první pohled nové, jsou dvoje světla „NEVSTUPOVAT ON-AIR“, které již brzy budou svítit. Změnil se pouze interiér a vybavení, jinak Erko vysílá stále ze stejného místa, z pátého patra naproti zadnímu schodišti.

Rádio R je součástí grantového projektu Inovace ve výuce Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity – Katedra mediálních studií a žurnalistiky, z kterého je rekonstrukce financována a z kterého je hrazeno vše, co provoz vyžaduje. „Celková suma přestavby se pohybuje okolo půl miliónu korun,“ informoval Motal.

Změny se dotknou i programu. „Posluchači se mohou těšit na netradiční lifestylový magazín Sweetbox, o jídle poněkud jinak v Chlebičkách s Petrou Jelečkovou nebo na pravidelné ranní vysílání Ospalé ráno. Navíc rozjíždíme spolupráci s dalšími rádii, jako je polská nezávislá stanice Wroclove nebo české reggae rádio Radio Rasta,“ dodal Motal. Datum znovuspuštění Erka bylo podle původních propočtů naplánováno na začátek semestru, kvůli zpožděné dodávce nové techniky se však mělo opět začít vysílat až od poloviny října.

blog comments powered by Disqus