Divadlo žije! | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Divadlo žije!

Do rubriky Kultura napsala Juliána Silvie Slivoňová (Úterý, 13. říjen 2009)

Žonglér Yufi, domácí soubor Průšova uměleckého-úchylného divadla a DJ Jáma Ráma. Ti všichni se představili na prvním z celkem sedmi kulturních večerů, které jsou na tento semestr připraveny pro kulturní nadšence nejen z naší fakulty. Začátkem semestru totiž na FSS odstartovala již šestá divadelní sezóna, kterou už od roku 2007 pro studenty organizuje občanské sdružení Přesahy.

Jednotlivá představení na studenty čekají v atriu fakulty zhruba každou druhou středu v pozdně odpoledních hodinách. Během letošní divadelní sezóny se tu vystřídají větší i menší divadelní soubory (většinou amatérské, ale objeví se mezi nimi i pár profesionálních umělců), které pro studenty zahrají, zazpívají a některé i zatancují. Vstupné je dobrovolné, tudíž se návštěva divadla na skromném studentském kontě projeví jen nepatrně.

A co doporučuje Aneta Hronová z občanského sdružení Přesahy všem divadlachtivým studentům a studenkám? „Návštěvníci by si neměli nechat ujít Jakuba Folvarčného, který před rokem okouzlil svojí autorskou mrazivou loutkovou hrou Vlk a hlad, a podobnou pohádku pro dospělé s názvem Karlova a Jaromírova pohádka bude na repertoáru i tentokrát. Letošním překvapením bude zase Divadelní studio Dialog Brno, které se na fakultě sociálních studií objeví poprvé, a to s divadelní úpravou Ostře sledovaných vlaků. Představí se i Dáša Jiříčková a Eva Navrátilová, také z Brna, s tanečním představením Floss on the Edge,“ vyjmenovala Hronová. A dodala, že se v rámci kulturních večerů v atriu budou prodávat lístky na již tradiční maškarní ples studentů Fakulty sociálních studií, který se koná v úterý 24. listopadu v brněnském klubu Fléda. Zatímco zimní divadelní sezóna se teprve rozjíždí, jsou už v plném proudu přípravy na sezónu jarní. Jak přesně bude vypadat, je však zatím ve hvězdách a v rukou občanského sdružení Přesahy.

Další informace všech o divadelních večerech i o plesu fakulty jsou dostupné na internetové adrese www.presahy.cz a nebo na facebooku na přesaháckých fanouškovských stránkách.

blog comments powered by Disqus