Poradíme i popíchneme | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Poradíme i popíchneme

Do rubriky Rubriky napsal Pavel Šíma (Úterý, 13. říjen 2009)

Náš současný děkan považuje studium na fakultě za full-time job. Ten minulý zase proslul výrokem, že ten, kdo si při studiu nedokáže sám vydělat na notebook, tady nemá co pohledávat. Tedy neřekl to tak na plná ústa.

Tyto dva názory prezentují rozdílné pohledy na studium. Většina z vás, studentů sociálních věd, se v anketě kloní k názoru prvnímu. Předseda akademického senátu zase k druhému. Halas se nekloní ani tam, ani onam. Přečíst si můžete příběh o „flákači“ i pilné studentce. A pokud snad zrovna hledáte brigádu, připravili jsme pro vás přehled nejčastějších studentských lopotišť. I s finančním ohodnocením – ať víte, do čeho jdete.

Halas ale nezahazujte, ani když vám peníze lezou z kapes. Dost možná je utrácíte v Krmítku. Víte ale, kdo stojí za ním a jak se k tomu dostal? I on si jednou chtěl při studiu přivydělat. Dělá ale svou práci poctivě? Ve velkém rozhovoru jsme jej podrobili křížovému výslechu.

Posvítili jsme si i na naši domovskou katedru žurnalistiky. Kdykoliv cítíme, že na fakultě něco smrdí, klademe za vás nepříjemné otázky. Vybaveni nabroušenými diktafony, s myšlenkou na nebohého studenta, kterému se děje příkoří, chodíme do pomyslných soubojů s původci fakultního neřádu a šlendriánu.

To nám ale nestačí. Chceme vám, čtenářům, být ještě blíže a chceme, abychom se vám četli ještě lépe. Halas čekají velké změny. Už brzy. Těšte se.

blog comments powered by Disqus