Sluneční čajovna na FSS se mění | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Sluneční čajovna na FSS se mění

Do rubriky Co se děje napsal Jan Perla (Čtvrtek, 15. květen 2008)

Sluneční čajovna na fakultě funguje už od dob, kdy fakulta sídlila na Grohově ulici. Nyní chce přilákat nové návštěvníky – čajovníci vymýšlejí novinky, kterými lidi přitáhnout, a také se snaží o větší sebepropagaci.

První změna byla kosmetická. Prostor byl rozčleněn sarongy, aby nepůsobil tolik otevřeně. V opticky rozděleném prostoru je tak možnost pořádat i srazy klubů, což je jeden z cílů čajovny – posílit společenský život na fakultě. Čajovna poskytuje slevy spolkařům, pokud přijdou čtyři lidé z jednoho spolku, celá skupinka má 25% slevu. Také je tu možnost domluvit se na schůzích přímo v čajovně, ať už u jednoho stolku, nebo v celém prostoru.

Další novinkou jsou moderované pondělní večery. První se uskutečnil 14. dubna jako vernisáž výstavy maleb Veroniky Karáskové. Druhý proběhl 21. dubna a mluvilo se o čajích a jejich přípravě. Šlo o debatu nad základními čajovnickými poznatky pro běžné zájemce a milovníky čaje. Zmiňované čaje se také ochutnávaly. V některém z příštích večerů se budou prezentovat také různé neziskovky, ostatně přímo v místnosti čajovny funguje malý fair trade obchůdek.

Zájemci o čajovnické zkušenosti se o čaji budou moci více dozvědět i na plánované „Letní čajové škole“. Po skončení semestru by pod vedením čajového odborníka měly proběhnout semináře pro omezený počet zájemců, semináře budou zakončené takzvaným certifikátem čajovníka.

blog comments powered by Disqus