ČTK | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 33. ročník

ČTK

Do rubriky Ostatní napsala Hana Trčková (Sobota,  4. září 2010)

Ekologičtější web. Web fakulty bude od ledna po vzoru webu Katedry environmentalistiky vyveden šedým písmem na černém pozadí. Toto opatření šetří elektřinou u některých typů monitorů a zejména snižuje světelný smog, který ruší zvěř v okolí brněnského Automotodromu. Dalším krokem by mělo být tmavé základní téma ISu. „Nejraději bychom byli, kdyby na stránkách nebylo nic. To by pak lidé ten počítač raději snad i vypnuli,“ uvedla Lana Hibrová, iniciátorka změny. (jm)

Fakulta chystá vlastní potravinové zdroje. Posezení na čerstvém vzduchu uprostřed fakulty ve třetím patře vezme brzy za své. Nejmenovaný zdroj s kontakty na vedení uvedl, že se o změně dlouho a vášnivě debatovalo. Letošní neúroda obilí ale rozhodla sama. „Ve venkovním prostoru třetího patra vyroste pole s pšenicí,“ potvrdil správce budovy Ďan Děbas. Eroze se údajně bát nemusíme a případné průsaky stropem atria se budou podle Děbase řešit operativně. Fakulta tak zareagovala na rostoucí ceny obilí, které nutily menzy a bufety ke zdražování pečiva. „Z letošních finančních přebytků si budeme moci dovolit i malý kombajn,“ liboval si Děbas. „Sochu Prométhea zachováme, bude odhánět okřídlené škůdce,“ přiblížil Děbas osud bronzového díla. (js)

Dětský koutek rozšiřuje nabídku služeb. Od jarního semestru rozšíří dětský koutek na naší fakultě nabídku svých služeb. Stále si zde můžete nechat pohlídat děti, nově však přibude koutek pro důchodce, partnerská poradna a seznamka. Vedení se k průlomovému kroku rozhodlo kvůli odlivu zákazníků. „Ten souvisí s demografickým stárnutím obyvatelstva,“ vysvětlila koordinátorka projektu Michelle Kluchieu. „Dětí ubývá, seniorů přibývá. Studenti přivedou babičky, dědečky či rodiče a my se o ně postaráme, zatímco budou na přednáškách,“ dodala Kluchieu. Nápad zřídit partnerskou poradnu a seznamku má na svědomí bývalý koordinátor koutku Ondra Suk. „V poslední době jsem zaznamenal narůst partnerských krizí a rozchodů ve svém okolí. Rozhodl jsem se nesedět se založenýma rukama a pokusit se pomoci“ uvedl Suk, přezdívaný Uzlík. „Podle toho, jak to se vztahem dopadne, můžou studenti pokračovat buď do dětského koutku, nebo do seznamky. Obě kanceláře sídlí vedle sebe.“ (js)

blog comments powered by Disqus