Staronovým předsedou senátu je Hloušek | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Staronovým předsedou senátu je Hloušek

Do rubriky Fakultní ruchy napsala Kateřina Burianová (Čtvrtek, 10. prosinec 2009)

Akademický senát naší fakulty se 9. prosince sešel na svém 111. zasedání s hlavním cílem: zvolit svého předsedu. Tím se stal přednášející na Katedře mezinárodních vztahů a evropských studií Vít Hloušek. Jeho protikandidátka Iva Šmídová, asistentka na Katedře sociologie, byla zvolena místopředsedkyní za Komoru akademických pracovníků.

Po minulém zasedání, kdy volba předsedy skončila i po třech hlasováních vždy patem, proběhla nová volba svižně. Navrhnuti na kandidaturu byli oba členové senátu, mezi kterými se rozhodovalo i minule – Hloušek a Šmídová. Hloušek vyhrál tajné hlasování poměrem hlasů 7:4. Při volbě místopředsedy senátu za Komoru akademických pracovníků byli navrženi Roman Chytilek a opět také Iva Šmídová. Zvolena byla Šmídová čtyřmi hlasy oproti dvěma hlasům pro Chytilka. „Děkuji vám všem za zvolení, jsem spokojený s volbou místopředsedy. Těším se na spolupráci,“ vyjádřil se po volbách předseda Hloušek. Místopředsedou senátu za Studentskou komoru se už minule stal Alexandr Průša.

Jednání proběhlo velmi rychle, ani ne za půl hodiny po začátku se senátoři už rozcházeli. Příští zasedání se bude konat v půlce ledna. Probírat se budou stipendia na rok 2010 a některé části Studijního a zkušebního řádu.

blog comments powered by Disqus