Čo si myslíte o tom, že katedra politológie náhle zmenila študijný plán? | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Čo si myslíte o tom, že katedra politológie náhle zmenila študijný plán?

Do rubriky Kauza napsala Alena Fričová (Neděle, 19. září 2010)

Katedra politológie minulý rok neočakávane pozmenila študijný plán a medzi povinné predmety zaradila nový kurz, Európska únia- základné fakty a míľniky. Ako sa k zmenám stavajú samotní študenti?

Roman Pačka, 21, Politológia – Bezpečnostné a strategické štúdia No myslím si, že je to celkem nefér vůči studentům, kteří se sem hlásili a byli seznámeni s tím, co se tu bude dělat. Ale na druhou stranu zařazení nového předmětu o Evropské unii beru jako dobrý nápad, jelikož jsme v Evropské unii a je dobré o ní něco znát.

Michal Korbelář, 21, Politológia – Bezpečnostné a strategické štúdia Moc se mi to nelíbí, navíc nový předmět o Evropské unii mě moc nezajímá. Kdyby mě zajímala Evropská unie, tak jdu na evropská studia a ne na politologii. Učit se to v takovém rozsahu považuju za víc než dostačující.

Dorota Ciompová, 19, Politológia – Medzinárodné vzťahy Já jsem to ani nepostřehla, ta změna se tam prostě najednou objevila, ale nějak si to neberu, jelikož jsem teprve ve druhém semestru. Nikdy jsem si neplánovala předměty třídit na povinné a nepovinné.

Ivana Rybanská, 18, Politológia – Mediálne štúdia a žurnalistika Mne ako prváčke to do plánov nezasiahlo, ale ak by som bola vo vyššom ročníku a musela ho absolvovať z ničoho nič, asi by ma to naštvalo. Na jednej strane chápem, že znalosti o Európskej únii by sme ako politológovia mali mať. Na strane druhej, mohli starším nechať kreditové ohodnotenie povinných predmetov po starom a nemeniť pravidlá hry v polčase. No a naviac musím priznať, že tento nový predmet nepatrí medzi moje obľúbené.

blog comments powered by Disqus