Glosa: Povinně dobrovolná přednáška | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Glosa: Povinně dobrovolná přednáška

Do rubriky Fakultní ruchy napsala Hana Trčková (Úterý,  4. květen 2010)

Prázdný sál – to je noční můra snad všech zpěváků, herců, bavičů. A někdy i přednášejících. Dokonce i izraelský velvyslanec v Česku, podle jednoho ze členů své ochranky nesnáší, když sál, kde prezentuje, není dostatečně zaplněný. Občas ho proto musí i trochu oslnit reflektory, aby do poloprázdného obecenstva neviděl a začal vůbec přednášet. Kdo ví, jak by se tvářil, kdyby viděl naši aulu těsně před začátkem své přednášky, kterou měl na FSS počátkem března. Možná by na naši fakultu do smrti zanevřel.

Ačkoliv se to toho rána na fakultě všude hemžilo ochrankou a policií, ve vysílačkách se ozývaly informace o příjezdu velvyslance, aula zela totální prázdnotou. Nikde nikdo. Bylo sice pondělí dopoledne, ale i v tuto hodinu se na fakultě běžně najdou aktivní studenti, kteří by si kvůli této akci klidně i přivstali. Ovšem kdyby o ní věděli. Email s pozvánkou totiž do schránek studentů dorazil hodinu a půl před akcí.

Pan velvyslanec však na naši fakultu nakonec pravděpodobně nezanevře. Protože nakonec přeci jen své posluchače měl. A fakulta si ostudu neutrhla. Organizátoři z katedry mezinárodních vztahů v posledních minutách před jeho příchodem vše vyřešili šalamounsky – přeci jen v pondělí ráno nějaké kurzy běží, místo nich by si studenti mohli klidně jít pana velvyslance poslechnout. Sál se tak během několika málo okamžiků více než z poloviny zaplnil. Pan velvyslanec tak mohl být spokojený. Studenti už méně. Udivené, nechápavé a překvapené výrazy většiny z nich toho totiž byly důkazem.

blog comments powered by Disqus