Konec Naší adresy zaskočil studenty žurnalistiky | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Konec Naší adresy zaskočil studenty žurnalistiky

Do rubriky Fakultní ruchy napsala Kateřina Burianová (Čtvrtek, 23. září 2010)

Projekt hyperlokálního zpravodajství Naše adresa, který zhruba před rokem začal fungovat pod záštitou společnosti PPF Media, byl nečekaně ukončen. Podobné zprávy se objevily na začátku září snad ve všech velkých médiích i přesto, že mnoho lidí Naší adresu vůbec neznalo. Studenti Katedry mediálních studií a žurnalistiky ale byli nepříjemně zaskočeni – někteří se tam chystali na praxi a nečekaný konec jim překazil studijní plány.

Studentka žurnalistky Iveta Zieglová chtěla v Naší adrese vykonat povinnou stáž na podzim. „Líbilo se mi, že Naše adresa nabízela za praxi normální plat, což je v situaci, kdy student kvůli praxi nemá čas na brigádu, dost velká motivace,“ svěřila se studentka. Do redakce poslala ukázky tvorby a životopis, odpovědi se ale nedočkala. Až od kamarádky, se kterou zaměstnanci Naší adresy komunikovali, se dozvěděla, že se stážisty v redakci počítají a zařizují vše potřebné. Praxí v Naší adrese si tedy byla jistá a nad jinou možností neuvažovala. Po ukončení projektu podzimní stáž už nesehnala, ale od ledna nastupuje do brněnské České televize.

O problémech v Naší adrese a také o konci projektu se studenti žurnalistiky dozvěděli od vedoucího povinné praxe Jaroslava Čuříka. „Na praxi v Naší adrese byli studenti o letních prázdninách. Předpokládám ale, že konec projektu nebude překážkou k úspěšnému dokončení jejich stáže,“ vyjádřil se Čuřík. Dodal také, že čtyři studentky se na praxi do Naší adresy chystaly na podzim. Katedra jim vyšla vstříc s nabídkou rady a pomoci. Stáž mohou studentky například absolvovat v méně obvyklý termín.

Síť hyperlokálního zpravodajství Naše adresa byla projektem mezinárodní investiční skupiny PPF, konkrétně její odnože PPF Media. Zaměřovala se především na webové zpravodajství a v několika regionech vycházel také tištěný týdeník. Projekt byl po necelém roce zastaven kvůli nízké komerční návratnosti a síť Naše adresa byla prodána novému investorovi. Zatím není jisté, zda projekt bude v budoucnu ještě pokračovat. Školicí středisko Futuroom, které bylo také součástí PPF Media a jehož kurzy jsou oblíbené i mezi studenty žurnalistiky na naší fakultě, bylo prodáno zároveň s Naší adresou a ani jeho osud není jasný.

blog comments powered by Disqus