Posílat dokumenty k tisku lze i z notebooků | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Posílat dokumenty k tisku lze i z notebooků

Do rubriky Fakultní ruchy napsala Dominika Dufková (Neděle, 19. prosinec 2010)

Studenti mají na výběr hned několik způsobů, jak tisknout na fakultě texty. Kdo si nechce pracně stahovat dokumenty na USB flashdisk a posílat je do tiskárny z velkých stolních počítačů, může soubory k vytištění posílat i ze svého notebooku. Nejdříve je ale nutné nastavit v počítači potřebné ovladače.

Notebooky si do knihovny nosí mnoho studentů, aby nemuseli čekat na uvolnění stolního počítače. Pokud si však chtějí něco vytisknout, svěří tento úkol často raději počítači v knihovně. „Tisknu ze školních počítačů. Věci k vytištění si raději donesu na flešce. Nepřemýšlel jsem zatím nad jiným řešením,“ svěřil se student Fakulty sociálních studií Josef Káles.

Kopírky už nespravuje Centrum informačních a komunikačních technologií naší fakulty (CIKT), ale Ústav výpočetní techniky, což přineslo jedno pozitivum. „Ústav navýšil počet multifunkčních kopírovacích strojů a postupně je i obměňuje,“ sdělil zaměstnanec knihovny Jan Kříž. Aby mohl začít využívat k tisku svůj notebook, musí si do něj student napřed obstarat správné ovladače. Návod a odkazy na stažení souborů nutných pro tisk z notebooků je na webových stránkách naší fakulty http://cikt.fss.muni.cz/cz/index.php?….

Tisk z notebooku funguje od doby přestěhování fakulty z ulice Gorkého na Joštovu v roce 2005. Jeho využívání je však podmíněno přihlášením do sítě Masarykovy univerzity přes wi-fi nebo síťový kabel a instalací výše zmíněných ovladačů.

„Pokud by je studenti stále hledali na stránkách CIKTu, uveřejnili právě tam jeho zaměstnanci e-mailovou adresu, na které si o ně mají žádat. Jejich instalace se dosud ve většině případů podařila,“ uzavřel knihovník.

blog comments powered by Disqus