Snoubenci plánují svatbu v budově fakulty | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Snoubenci plánují svatbu v budově fakulty

Do rubriky Fakultní ruchy napsal Jakub Černohorský (Sobota,  4. prosinec 2010)

Chystá se událost, která nemá na akademické půdě obdoby, a náš časopis je nejen první, kdo to ví, ale také jediný, který bude celou událost sledovat. Jedná se o spojení dvou lidí ve svazek manželský.

Jeden ze zaměstnanců fakulty, který si zatím nepřeje být jmenován, informoval redakci časopisu Halas o tom, že požádal svou snoubenku o ruku a že se hodlají vzít na akademické půdě naší fakulty. Zamilovaní se shodně vyjádřili, že Fakulta sociálních studií jim mnoho dala a že zde již mnohé zažili. Navíc jí vděčí za to, že se vzájemně poznali a tyto prostory se jim téměř staly druhým domovem. Oba jsou loajální zaměstnanci a zároveň absolventi fakulty. Proto se rozhodli, že si své oficiální ano řeknou na místě, které pro ně tolik znamená a na kterém spolu strávili tolik času.

Ačkoliv každý z nich studoval jiný obor, časem zjistili, že i po vědecké stránce se mohou vzájemně velmi obohatit. Oba se shodli na tom, že práce, na kterých spolupracovali, měly nejlepší výsledky. Po několika letech se rozhodli, že je na čase v jejich vztahu udělat další krok. Snoubenka řekla, že by svatbu uvítala klidně o něco dříve: „Ani pořádně nevím, proč trvalo tak dlouho, než nás to napadlo, ale takhle je to vždy, když něco necháte na chlapovi. Není se čemu divit, že se bereme až teď.“

Datum svatby ještě nebylo upřesněno, ale měla by se konat co nejdříve po začátku příštího roku tak, aby se termín nekryl s některými důležitými fakultními akcemi nebo s termíny zkoušek. Svatba se odehraje v atriu. Kapelu hrající svatební pochod budou představovat přátelé ženicha ve složení kytara, baskytara a klávesy. Pozvané budou rodiny svatebčanů, dále jejich přátelé, několik kolegů a pozvánku obdržel i děkan fakulty Květoslav Babušic. Protože se jedná o první akci svého druhu, bude třeba připravit mnoho věcí tak, aby nedošlo ke komplikacím. „Rádi bychom klasickou svatbu, tedy tak, jak to jen na akademické půdě může klasické být,“ svěřil se ženich.

Oddávajícím bude pravděpodobně zastupitel města Brna, který je rodinným přítelem nevěsty. Po předběžné domluvě oba svatebčany ujistil, že po právní stránce je vše naprosto v pořádku a přislíbil hladký průběh obřadu. Krátce poté by se novomanželé měli vydat na svatební cestu do grónského hlavního města Nuuk. „Nuuk je velmi chladné město, ve kterém se průměrné roční teploty drží kolem pěti stupňů. Snad se tam po tak vzrušující svatbě trochu zchladíme,“ vysvětlil se smíchem ženich.

Redakce časopisu Halas přeje novomanželům hodně štěstí!

blog comments powered by Disqus