Nechte je vystoupit z davu, vyzývá nový festival | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Nechte je vystoupit z davu, vyzývá nový festival

Do rubriky Fakultní ruchy napsala Tereza Cajthamlová (Úterý, 12. duben 2011)

Hudební scéna, workshopy i pokus o rekord. Na to vše se mohou těšit návštěvníci prvního ročníku jednodenního festivalu mladých pro mladé Youth for You(th).

„Náš hlavní slogan zní: Nechte je vystoupit z davu. Chceme tak dát příležitost mladým umělcům zviditelnit se,“ uvedla jedna z organizátorek a studentka naší fakulty Andrea Špoková. Možností získají mladí performeři hned několik. Na Moravském náměstí bude hlavní hudební scéna. Na tanec, divadlo nebo poesii se mohou návštěvníci přijít podívat na alternativní scéně v nádvoří Staré radnice. Studentské filmy a fotografie zhlédnou v prostorách Divadla Husy na provázku. Multikulturní stage, na které vystoupí především zahraniční studenti, čeká diváky na Zelném trhu.

Na festivalu vystoupí přes sto účinkujících a jeho chod zajistí více než osmdesát dobrovolníků. „Všichni jsme strašně dobří. Všichni jsme strašně krásní. Je tam jedna krásná slečna, která se poměrně hodně svlékne. I když teda ne zas tak moc, stále to bude přístupné,“ lákal na vystoupení zakladatel Divadla Faux Pas!, které hraje od pěti hodin na nádvoří Staré radnice.

Kdo bude chtít, může se zúčastnit zajímavých doprovodných akcí. Workshopy povedou divadelníci i žongléři. Výtvarný talent návštěvníků rozvinou pořadatelé malířské a šperkařské dílny. O rekord se zájemci mohou pokusit před kostelem sv. Tomáše na Joštově ulici. Jejich úkolem bude vtěsnat do připravené šaliny co nejvíce originálně ozdobených balonků. Festival začíná zítra ve tři hodiny odpoledne a vstup na veškerá představení a workshopy je zdarma.

Myšlenka festivalu, který by si sami organizovali mladí lidé, pochází z Anglie. Stejný projekt už ale tři roky funguje i v Ostravě. V Brně se na jeho pořádání podílí především studenti z naší fakulty.

blog comments powered by Disqus