Studenti mají fakultu rádi a nebojí se to ukázat na veřejnosti | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Studenti mají fakultu rádi a nebojí se to ukázat na veřejnosti

Do rubriky Fakultní ruchy napsala Dominika Dufková (Středa, 13. duben 2011)

Přes dvě stovky lidí se ve středu odpoledne nebály projevit svůj kladný vztah k Fakultě sociálních studií tím, že ji přišli obejmout.

„Co to tu vyvádíte?“ vyptávají se zvědaví kolemjdoucí studentů, kteří se vzájemně drží za ruce a s pohihňáváním se tulí k budově fakulty. Nad jejich odpověďmi, že jde o součást fiktivní volební kampaně, jen mávnou rukou a rychle se klidí z dosahu fotoaparátů, kterými se novináři snaží ulovit originální momentky.

„Už mě to nebaví,“ ozývá se po chvíli z řady. „Vydržte ještě moment, než vás spočítáme,“ pokřikují pobíhající organizátoři v křiklavě růžových tričkách s logem fiktivní strany Politologická pouta. Po rozdání samolepek, které dokládají účast a jimiž si přítomné studentky polepily místa nejvíce přitahující mužské oko, povolují rozchod.

„Spočítali jsme dvě stě třicet lidí, ale pořád se přidávali noví, takže to přesně nevíme,“ hlásí pomocnice pořadatelů Dorota Ciompová. Na Facebooku se nahlásilo účastníků dvě stě padesát a tento počet zhruba odpovídá.

„K překonání rekordu to sice nestačí, ale o to jsme se ani nesnažili,“ říká jeden z organizátorů Lukáš Osvald. Na zápis do české knihy rekordů, k čemuž je třeba přizvat si za poplatek pelhřimovskou agenturu Dobrý den, by podle jeho slov bylo třeba přes čtyři a půl stovky shromážděných. „Chtěli jsme hlavně spojit lidi z fakulty,“ doplňuje.

Další pořadatel Lukáš Dubský vysvětluje informace o fiktivní volební kampani. „Ta se týká pouze Katedry politologie, takže jsme ji s objímáním nechtěli uvádět do souvislosti. Tuto akci jsme uspořádali pro celou fakultu,“ uzavírá.

Fotogalerie

blog comments powered by Disqus