Dětský koutek přivítal Velikonoce | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Dětský koutek přivítal Velikonoce

Do rubriky Kultura napsala Anna Kvášová (Středa, 27. duben 2011)

Atrium naší fakulty se ve středu 20. dubna odpoledne proměnilo v malé dětské hřiště. Dobrovolníci z dětského koutku zde připravili velikonoční odpoledne pro nejmenší. Celkem si pohodový čas prodchnutý atmosférou nadcházejících Velikonoc přišlo užít zhruba patnáct dětí s rodiči i prarodiči.

Děti si u jednotlivých stolečků mohly vyzkoušet například zdobení vajíček papírových i opravdových, vyrábění zajíčků a oveček, lepení velikonočních koláží a další ruční práce. Ochotně jim pomáhali nejen rodiče, ale i hodné tety od jednotlivých stolečků. Pokud se dětem zrovna nechtělo lepit vatové ovečky nebo míchat nejrůznější barvy, mohly se zabavit i pohybem. Pro ty soutěživější byla připravena krátká trasa pro skákání v pytlích. Vítěz dostal sladkou odměnu v podobě čokoládového vajíčka.

Samostatnou kapitolou bylo malování na obličej. Děti byly nejdříve sice trochu rozpačité a stydlivé, jakmile se ale mezi nimi objevila první maska, chtěly být pomalované všechny. Největší oblibě se u holčiček těšila maska roztomilé kočky, u kluků pak jednoznačně vedla dvojka komiksových hrdinů Batman a Spiderman, kterou dobře znají z televize.

Zatímco se děti takto bavily, rodiče měli možnost si spolu v klidu popovídat. Jak z jejich rozhovorů, tak z celkové atmosféry odpoledne bylo poznat, že se znají a velikonoční program je pro ně i jejich děti vítaným zpestřením dne. Však taky rodičovství je práce na plný úvazek, a není proto občas na škodu si oddechnout a nechat své ratolesti, ať se vyřádí. Toto řádění bylo navíc naplněno smysluplně a některé děti si mimo vlastních výrobků odnesly i nové dovednosti.

Fotogalerie

blog comments powered by Disqus