Před vchodem panovalo napětí | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Před vchodem panovalo napětí

Do rubriky Kultura napsal Jan Martinek (Úterý, 28. říjen 2008)

Coby milovník dobré hudby a fotograf Halasu jsem se vydal na koncert Pavla Šporcla. Fotoaparát jsem však nevytáhl až v samotné koncertní síni, atriu naší fakulty, ale již před budovou, když jsem spatřil stohlavý hudbychtivý dav před vchodovými dveřmi.

Jal jsem se roztoužené fanoušky populárního houslisty fotografovat ze všech úhlů, nicméně již mi začalo svítat, že dostat se do budovy bude obtížné. Po sedmé hodině, na kterou byl plánován začátek koncertu, se zdálo, že již všichni pozvaní návštěvníci sedí na svých místech, a do dveří začali vcházet i ostatní čekající.

Jan Jebas vpouštěl návštěvníky po malých skupinkách – jako vedoucí správy budov nejspíše nejlépe věděl, co si může dovolit. Po několika takových skupinkách však místa uvnitř došla, a nebohý správce budovy musel čelit urážkám rozvášněného davu lačnícího po bezplatném zážitku. Závěrečné gesto zavření dveří již bylo naštěstí natolik výmluvné, že se během několika minut dav otráveně rozprchl všemi směry.

Jako fotograf jsem tak nezachytil virtuózův výkon, pokochejte se alespoň záběrem na dav tísnící se před vstupem do budovy. Snad se mi podaří tuto fotografii alespoň výhodně prodat marketingovému oddělení univerzity.

Na závěr dodávám, že koncert neorganizovala fakulta, nýbrž univerzita.

blog comments powered by Disqus