Antikvariát U Jakubské věže | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Antikvariát U Jakubské věže

Do rubriky Příloha napsal Jan Martinek (Neděle, 16. listopad 2008)

Rašínova 1

tel.: 542 212 393

Antikvariát U Jakubské věže leží kousek od fakulty a pár metrů od tramvajové zastávky Náměstí svobody, kudy díky výlukám teď jezdí snad každá druhá tramvaj. V přízemí je prodejna literatury zaměřené na historii, samotný antikvariát najdeme pod točitým schodištěm v suterénu.

V místnosti o rozloze asi pět na pět metrů se v policích, na stolcích a skříňkách vrší sice občas i ve dvou řadách, avšak systematicky a přehledně roztříděné knihy. Řazené jsou podle žánrů od poezie přes beletrii a její různé specifické podžánry – v případě některých výraznějších velikánů též podle jejich jmen. Samostatnou sekci rozpínající se přes dvě police tak například získalo dílo Karla Čapka. Své místo mají v tomto antikvariátu i učebnice, vědecké publikace či cizojazyčné knihy.

Některé knížky jsou k dostání ve více různých vydáních i různých cenových relacích. Pokud náhodou nebudete moci najít vytouženou knihu, zeptejte se, a ochotná prodavačka s naprostou jistotou sáhne právě tam, kde se požadovaný výtisk nachází – pokud je daná publikace k dispozici. Studentskou slevu zde nezískáte, nicméně ceny prodávaných knih jsou rozumné.

Každou středu a čtvrtek máte šanci knihy nejen koupit, ale také prodat. Jsou vykupovány přímo, odejdete tedy rovnou s penězi. Může se však stát, že knihu na místě neprodáte, protože již několik kusů v antikvariátu je. Lépe tedy uděláte, když se nejdříve zeptáte, zda je o ni zájem, při větším počtu i sepíšete seznam, a vyhnete se případnému zbytečnému nošení knih tam a zpět.

Antikvariát U Jakubské věže je otevřen po celý týden od desáté dopolední do šesté večer, o sobotách pak od deváté ranní do poledne.

Božena Němcová: Babička: 85 korun Karel Čapek: Hovory s TGM: 75 korun Nikolaj Vasiljevič Gogol: Mrtvé duše 75 korun George Orwell: 1984: zrovna neměli Mark Twain: Dobrodružství Toma Sawyera a Huckleberryho Finna: 75 korun

blog comments powered by Disqus