Milovníky masa potěšil Burger Fest jako Brno | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Milovníky masa potěšil Burger Fest jako Brno

Do rubriky Gastro napsala Kristýna Hortvíková (Čtvrtek,  6. říjen 2016)

Je libo barevné, vegetariánské, mini nebo naopak víc než velké burgery? Prostorem vedle Galerie Vaňkovka se linula lákavá vůně a návštěvníci Burger Festu měli opravdu z čeho vybírat.

Dvoudenního festivalu se 30. září a 1. října zúčastnilo patnáct brněnských burgráren, které soutěžily o přízeň návštěvníků. Nechyběly mezi nimi Best Burger Kitchen, Jedna Báseň, Burger jako kráva nebo RYNK. Nabídka se u každého stánku lišila. „Na festival jsme vybírali burgery podle toho, které nám v restauraci nejvíce chutnají,“ okomentoval nabídku kuchař ze stánku restaurace ESCOBAR.

Počasí festivalu opravdu přálo, a tak tudy proudily davy lidí. „Často chodím do restaurací právě na burgery, tak jsem se na Burger Fest přišla naobědvat. Líbí se mi, že je tu hodně stánků a široká nabídka,“ řekla s úsměvem návštěvnice akce Zuzana Rechová.

Návštěvníci mohli na této gastronomické události ochutnat nejen masové speciality. V nabídce vinařství Skoupil kromě zelených, červených a hnědých burgerových housek nechyběl ani burčák nebo víno.

Svá stanoviště tu měly také stánky s cupcaky, uzeninami, pivem, kávou nebo točeným ciderem Kingswood. V sobotu pak program zpestřila prohlídka historických aut značky Mustang. Na své si přišli tedy i milovníci motorových vozů.

blog comments powered by Disqus