Jednoduchý slaný koláč s rajčaty | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 26. ročník

Jednoduchý slaný koláč s rajčaty

Do rubriky Gastro napsala Jana Blahošová (Úterý,  1. listopad 2016)

Pokud už máte dost sladkých kynutých koláčů, vyzkoušejte něco nového. Francouzský slaný quiche je výbornou volbou jak pro rodinný oběd, tak jako pohoštění pro přátelé.

Korpus: 2 hrnky hladké mouky ½ hrnku rozpuštěného másla 1 vejce špetka soli 1 čajová lžička prášku do pečiva studená voda

Náplň: kousek másla 1 velká cibule hrst nasekaného pórku 6 plátků libovolné šunky 5 velkých rajčat 200ml smetany ke šlehání 2 vejce 150g nastrouhané sýru

Postup: 1.Nejprve smícháme všechny suché ingredience na korpus. Přidáme rozpuštěné máslo, vejce a doléváme studenou vodou, dokud nám nevznikne hladké celistvé těsto. Dáme jej na 30 minut odpočívat do ledničky. 2.Mezitím si připravíme náplň. Pokrájíme cibuli s pórkem a necháme zpěnit na kousku másla. Až cibule zesklovatí, přidáme na kousky nakrájenou šunku a rajčata a všechno chvíli podusíme. 3.Vychlazené těsto rozprostřeme do kulaté formy tak, aby pokrývalo celé dno i okraje, a přidáme podušenou směs, kterou ještě posypeme sýrem. 4.V misce si vyšleháme vejce se smetanou, osolíme, opepříme a hotovou směsí polijeme korpus i náplň. Dáme do trouby na 180 stupňů zhruba 45 minut, nebo dokud nám povrch quiche nezezlátne.

blog comments powered by Disqus