Korpus: 2 hrnky hladké mouky ½ hrnku rozpuštěného másla 1 vejce špetka soli 1 čajová lžička prášku do pečiva studená voda
Náplň: kousek másla 1 velká cibule hrst nasekaného pórku 6 plátků libovolné šunky 5 velkých rajčat 200ml smetany ke šlehání 2 vejce 150g nastrouhané sýru
Postup: 1.Nejprve smícháme všechny suché ingredience na korpus. Přidáme rozpuštěné máslo, vejce a doléváme studenou vodou, dokud nám nevznikne hladké celistvé těsto. Dáme jej na 30 minut odpočívat do ledničky. 2.Mezitím si připravíme náplň. Pokrájíme cibuli s pórkem a necháme zpěnit na kousku másla. Až cibule zesklovatí, přidáme na kousky nakrájenou šunku a rajčata a všechno chvíli podusíme. 3.Vychlazené těsto rozprostřeme do kulaté formy tak, aby pokrývalo celé dno i okraje, a přidáme podušenou směs, kterou ještě posypeme sýrem. 4.V misce si vyšleháme vejce se smetanou, osolíme, opepříme a hotovou směsí polijeme korpus i náplň. Dáme do trouby na 180 stupňů zhruba 45 minut, nebo dokud nám povrch quiche nezezlátne.
blog comments powered by Disqus