Kokosovo čokoládové tyčinky doplní energii ke studiu | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Kokosovo čokoládové tyčinky doplní energii ke studiu

Do rubriky Gastro napsala Eliška Koukalová (Úterý, 11. duben 2017)

Při náročných zkouškových obdobích se hodí jakákoliv rychlá dávka energie. Třeba v podobě tyčinky. A právě takovou tyčinku si může každý připravit sám, z vlastních ingrediencí a v pohodlí domova. Recept je velmi jednoduchý, dokonce ani trouba není zapotřebí. Tudíž pro studenty ideální.

Ingredience:

10 datlí med (1–2 lžíce) holandské kakao strouhaný kokos arašídové máslo nasekané oříšky

Postup:

Datle můžeme přes noc namočit ve vodě. Pokud nemáte čas, tak je prostě rozmixujte s troškou vody. K rozmixovaným datlím přidáme lžíci medu a vrchovatou lžíci kakaa. Také lžíci arašídového másla.

Pak přidáváme kokos, dokud nevznikne tuhá hmota, která se stále dobře pojí. Přidávejte tekuté a sypké složky podle potřeby, aby byla konzistence vaší směsi tak akorát.

Oříšky přidáme až nakonec. Podle množství hmoty klademe do přiměřeně velké krabičky vyložené pečícím papírem, abychom se tak vyhnuli ušpinění nádobí. Pořádně namačkáme těsto do všech rohů a zarovnáme, aby vznikl minimálně centimetr vysoký a rovnoměrný útvar. Vršek ještě posypeme kokosem, který také mírně přitlačíme. Necháme vychladit v lednici dokud hmota neztuhne a rozkrájíme do tvaru tyčinek.

blog comments powered by Disqus