Bufet na Lékařské fakultě | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Bufet na Lékařské fakultě

Do rubriky Příloha napsala Nikola Krejčířová (Čtvrtek,  9. duben 2009)

Komenského nám. 2

Jídelna na Komenského náměstí je bezkonkurenčně nejblíže k naší fakultě – cesta tam trvá déle než pět minut jedině v případě, že poctivě čekáte na zelenou. Pokud jste bufet na LF ještě nikdy nenavštívili a vůbec nevíte, o co jde, rozhodně byste to měli vyzkoušet. Stačí jít směrem do Centrální počítačové studovny, ve vstupní hale pokračujete až dozadu k automatu, kde už vás nápis na dveřích navede do suterénu. Tady najdete jídelnu s kapacitou pro třicet strávníků.

Na výběr tu mají zpravidla dvě jídla z aktuálního jídelníčku pro menzu na Moravském náměstí, dále těstoviny s nějakou ze slavných omáček tisíce a jedné noci nebo salát jako hlavní jídlo. Nabídnou vám tu samozřejmě polévku, pečivo a malé saláty, mimo to si u pultu vyberete ze širokého sortimentu baget, sladkostí i slaností. K pití si můžete koupit kávu a další nápoje, jako jsou limonády, minerálky, džusy či pivo. Nově je tu k dispozici barel s pitnou vodou zdarma. Bufet je otevřený pondělí až pátek od 7:30 ráno do 15 hodin odpoledne. Přibližně od půl druhé, když jsou běžné porce vyprodány, nabízí bufet i minutky. Na smažák, cordon bleu nebo zeleninové řízečky můžete přijít nejdéle do půl třetí, nabídka minutkových jídel se každý den mění.

To, co je pro bufet LF na jedné straně mínusem, je na druhé straně výhodou. Kvůli omezenému počtu míst se sem skutečně mnoho hladovějících studentů nenatlačí. Okolo dvanácté tu bývá největší nával. Někdy se dokonce stává, že si ani nemáte kam sednout, a musíte počkat, až ostatní dojedí. Díky tomu je bufet ve špičce vhodný spíše pro rychlý oběd než pro posezení nad kávičkou. V pozdějším čase tu naopak pravděpodobně najdete klid nejen pro svou zaručeně čerstvě usmaženou minutku. Kapacitní nevýhody však naprosto vyváží zdejší personál. Jen řekněte, kdopak vám bude vydávat oběd a přitom vás osloví nějakou roztomilou zdrobnělinou křestního jména? Kromě toho tu dbají i na vaše zdraví – téměř vždy se vám pokusí mile vnutit nějaký ten mrkvový salátek. Zdejší obsluha se prostě nikdy nemračí.

blog comments powered by Disqus