Restaurace Zdravý život | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Restaurace Zdravý život

Do rubriky Příloha napsala Nikola Krejčířová (Pondělí, 12. říjen 2009)

Jaselská 8

Po – Pá: 10:30 – 18:00 www.zzbrno.cz

Restaurace sotva pár metrů od naší fakulty směrem k filozofům nabídne hostům makrobiotická a vegetariánská jídla. Do Zdravého života se dostanete vchodem z Jaselské a po schodech dolů do sklepa. Každý den je tu v nabídce jedna polévka, minimálně tři druhy hlavního jídla a desert. Za mističku polévky zaplatíte asi dvacet korun, cena jídla (například halušky, „znojemská“ s jáhlovými knedlíčky, špenátové lasagně…) se pohybuje od sedmdesáti do devadesáti korun. Na moučníku v podobě nějaké zdravé sladkosti si pochutnáte také přibližně za dvacet korun. V nápojovém lístku najdete přírodní džusy, bylinkové čaje, šťávy z aloe, mrkve, červené řepy a také stáčený čaj bancha – malý hrnek dostanete už za deset korun, velký za patnáct.

Restaurace je koncipována jako jídelna – sami si vezmete tácek a příbor, sami si natočíte nápoj jaký chcete, nakonec řeknete obsluze, co jste si vybrali k jídlu a vše zaplatíte u pokladny. Po jídle si zase svůj tácek sami odnesete. Sklepní prostory Zdravého života umožňují poobědvat naráz až třiceti návštěvníkům – sedět můžete klasicky na dřevěných židlích u dřevěných stolků nebo také na malém pódiu na zemi. Restaurace je rozdělená do několika místností a díky tomu je možné se tu v klidu najíst. Součástí provozu je i malá čajovna, která by měla být co nevidět opět zprovozněna. Prostředí je hezky zařízené v duchu „harmonie“ a „zdravého životního stylu“, obsluha je milá, k jídlu tu hraje klidná hudba. Platit je tu možné také stravenkami. Jídelní lístek na celý týden dopředu je k nalezení na webu restaurace. Otevřeno mají až do šesti hodin, svým menu proto poslouží strávníkům i k večeři.

Kromě restaurace provozuje Zdravý život také prodejnu zdravé výživy na adrese Lidická 26, která nabízí mimo běžného zboží pro zdravou výživu a zdravý život i široký sortiment bio zeleniny (s její aktuální nabídkou a ceníkem na internetu), pečivo nebo zdravé sladkosti a drobné občerstvení.Najdete tu i čaje, suché plody, či přírodní kosmetiku. Ze zakoupených obilovin tu zákazníkům namelou za poplatek vlastní čerstvou mouku. K dispozici je i dětský koutek. V prodejně je otevřeno ve všední dny od osmi do osmnácti, v sobotu od devíti do dvanácti.

blog comments powered by Disqus