| Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Do rubriky Publicistika napsal Pavel Šíma (Pátek, 16. říjen 2009)

Fakulta poskytuje mezinárodní pomoc V místnosti, která se uvolnila po zrušené šatně, vznikne kancelář Institutu pro pomoc vzdáleným zemím. Za projektem stojí Katedra mezinárodních vztahů a na prvních dvacet sedm let pilotního provozu bude v kanceláři umístěno 46 zařízení na obohacování uranu Íránského jaderného programu. Zájem projevilo též Somálsko s projektem zefektivnění přeměny mořské vody v pitnou, ale vzhledem k nedostatečnému množství moře v Brně byla vyjednávání zastavena. (jm)

Humři útočí Fakultní vrátný Jan Bubák byl opět napaden zvěří. V jeho kanceláři jej tentokrát pocvakali humři. Povrchová zranění od klepet si vyžádala ošetření dermatologa. Humři zřejmě utekli z podnosů připravených k rautu. "Zaměstnanec cateringové firmy nemohl najít atrium. Zeptal se mě, jestli to může složit tady. Řekl jsem mu, že jo, a zase hned zavřel oči,“ popisuje událost vrátný. Z podřimování jej probudila ostrá bolest v levém lýtku, ke kterému se zanedlouho přidala levá hýždě a pravý ušní boltec. Jekot vrátného přilákal uklízečku, která právě stírala prach v regálech knihkupectví. „Přetáhla jsem ty potvory smetákem a rozšlapala teniskama,“ vylíčila svůj hrdinný akt uklízečka, která si však kvůli strachu z ochránců zvířat nepřála uvést své jméno. Den po incidentu podal vrátný výpověď. „Tohle nemám zapotřebí. Ještě se mi ani nezahojili kousance od toho vzteklého studenta environmentalis­tiky,“ uvedl Bubák. (pš)

Lidské krmítko Krmítko se od podzimního semestru řadí mezi tzv. společensky odpovědné společnosti. „Pozice našich zákazníků se zlepšila,“ řekl Vladomir Kůna, generální ředitel Krmítko Company. Zásadní změnou je zelený nátěr interiéru provozovny, který snižuje chuť k jídlu. Zákazník pak může lépe zvážit svůj výběr a na případném nákupu i ušetřit. „Očekáváme nižší výnosy oproti ‚žlutému vysavači‘, jak jsme přezdívali minulé výmalbě, ale jde přeci o dobro celé společnosti,“ uzavřel Kůna. (jm)

Šrotovné ISICu Ekonomické oddělení fakulty přišlo s nabídkou pro všechny, kdo už se stydí vytahovat z peněženky svůj starý ISIC, ale nemají dost peněz na nový. Každému, kdo si do konce října zažádá o nový ISIC a zároveň odevzdá ten starý, vyplatí dvacet korun plus padesát haléřů za každou přelepku. Cena nového ISICu je přitom tři sta padesát korun. „Je to výhodné pro obě strany. Fakulta vyždímá v době ekonomické krize trochu peněz a studenti budou mít krásné nové naleštěné ISICy, za které se nebudou muset stydět ukazovat třeba v baru, když budou chtít slevu na panáky vodky,“ obhajovala svůj nápad pracovnice ekonomické sekce Lenka Škudlivá. „Jeden vylosovaný účastník akce získá navíc možnost degustace vín s paní proděkankou Pitrovou. To už stojí za těch pár stovek,“ dodala. (pš)

blog comments powered by Disqus