Kampaň *Přisedni si* odstartuje na naší fakultě | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Kampaň Přisedni si odstartuje na naší fakultě

Do rubriky Kultura napsala Tereza Cajthamlová (Pondělí, 29. březen 2010)

Návštěvníci naší fakulty budou mít možnost dozvědět se víc o životě lidí s fyzickým postižením. Liga vozíčkářů zahájí 12. dubna výstavu vítězných fotografií z každoročně pořádané soutěže Život nejen na kolech. Společně s výstavou chystají pracovníci ligy také kampaň Přisedni si. Dobrovolníci z řad vozíčkářů nabídnou zájemcům, aby si přisedli a popovídali si s nimi.

„Fotografie ze soutěže, která letos běží už čtrnáctým rokem, byly už dříve vystavovány v různých galeriích a na veřejných místech. Letos poprvé je budou moci diváci vidět i na Fakultě sociálních studií,“ uvedl PR manažer Ligy vozíčkářů Ondřej Charvát. Přesnou podobu kampaně Přisedni si sdělí její organizátoři až 14. dubna na tiskové konferenci. Podle Charváta by ale celá akce měla trvat minimálně rok. „Rádi bychom možnost promluvit si s vozíčkářem nabídli lidem i na dalších místech. Chceme se zapojit do různých akcí na náměstí Svobody nebo navštívit brněnské střední školy,“ řekl Charvát a dodal, že se organizátoři nebudou bránit ani nápadům a spolupráci ze strany veřejnosti.

Účast v kampani na naší fakultě přislíbilo zatím šest vozíčkářů, jednou z nich je i studentka žurnalistiky a sociální práce a sociální politiky Ladislava Blažková . „Kampaň se mi líbí, protože v ní nejde o peníze, ale o komunikaci,“ svěřila se Blažková. Právě s oslovením vozíčkáře mají lidé podle ní velký problém. „Někteří se bojí, jiní zkrátka nevědí, jak na to. Projekt by měl pomoci tento strach odbourat. Vždyť naším cílem je ukázat, že nezáleží na tom, zda sedíte na invalidním vozíku nebo na židli,“ shrnula Blažková.

blog comments powered by Disqus