Publicistika | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Publicistika — Strana 9

Malá miestnosť plná ľudí sediacich všade, kde sa len dá, pohár dobrého piva v ruke a na javisku pripravené tri kulisy. Undergroundovú atmosféru je cítiť všade naokolo. Žiadna prehnaná pompéznosť. Dnes je predsa na programe predstavenie Kompost divadla Napříč.

Celý článek | Komentáře


V úterý 21. října v osm hodin večer se v brněnské hokejové aréně Rondo uskuteční už tradiční Hokejový souboj univerzit. Po roce se znova střetnou výběry dvou největších brněnských vysokých škol – Masarykovy univerzity a Vysokého učení technického. Přinášíme rozhovor s kapitánem týmu Masaryčky Davidem Skočovským.

Celý článek | Komentáře


Nadšené čtenáře jistě potěší, že knihkupectví už počtvrté v rámci Velkého knižního čtvrtku provětrají své pulty. 16. října se v prodeji objeví hned dvanáct nových titulů. Doprovázet je budou autorská čtení a besedy, kterých se dočkáme i v Brně.

Celý článek | Komentáře


Aj keď sa októbrové ochladenie ešte úplne nedostavilo, melanchólii sprevádzajúcej začiatok jesene sa ujsť nedá. A práve škandinávska kinematografia, ktorú minulý týždeň priniesol Severský filmový klub, je jedna z vecí, ktorá do tejto nálady perfektne sedí.

Celý článek | Komentáře


Andrej Borisovič Zubov, profesor moskevského Státního institutu mezinárodních vztahů (MGIMO), přijal pozvání přednášet na naší fakultě. Přednáška „Russia and the West: Russian Perceptions of the World and Central Europe“ přilákala kromě akademiků i veřejnost. Časopis Halas měl možnost osobně se s profesorem Zubovem setkat a položit mu několik otázek.

Celý článek | Komentáře



My evangelical stance on the awesomeness of this city continues strongly. After some more months in this place, I have some new findings and old re-findings. That Brno is a great place to live is usually recognized by the international community. Unfortunately, this fact is still only scarcely recognized by the Czech people I meet randomly.

Celý článek | Komentáře


Longboarding je šport, ktorý sa už udomácnil aj v našich zemepisných šírkach a získava si čoraz viac priaznivcov. Majster Českej republiky Evžen Mašát sa mu venuje už tri roky.

Celý článek | Komentáře


Milí čtenáři, držíte v rukou časopis Halas s novými rubrikami a nápady.

Halas má za sebou už více než dvacetiletou tradici a v jeho redakci se vystřídaly snad stovky redaktorů a editorů. Každé obsazení redakce bylo jiné, a ačkoliv si Halas díky neustálé obměně redakčních sil prochází stále tím stejným, je možné plnit jeho stránky pokaždé jinak. Rozhodli jsme se proto přistoupit k několika změnám.

Celý článek | Komentáře


Za svou první zkušeností s vybíráním jídla z odpadových kontejnerů se pod rouškou noci vydávám k jednomu z brněnských supermarketů. Mou průvodkyní je Martina Krošová, studentka environmentalis­tiky, která za poslední rok ke kontejnerům za supermarkety čas od času zavítala.

Celý článek | Komentáře


Politické kampaně byly a jsou vždycky trochu nuda. A to platilo i pro ty z předmětu Volební kampaň v teorii a praxi. V nich studenti mají za úkol stvořit fiktivní politické strany, a ty pak mezi ostatními politology – potenciálními voliči – propagovat. Dříve vyvěšením pár papírů na nástěnky, sepsáním nějakého prohlášení, nebo křídovým nápisem před fakultou. Nestíhal jsem se divit, jak se to letos změnilo, když místo stran kandidují jednotlivci, samozřejmě se svým volebním štábem v zádech.

Celý článek | Komentáře


Studenti bezpečnostních a strategických studií se po půl roce znovu sešli v Melodce. Tematickou party Bezpečnostní komplex Havajských ostrovů si na začátku dubna nenechali ujít ani jejich vyučující, kteří se studenty rozhodně nenechali zahanbit. V následujícím textu uvidíte, jak by asi vypadala kapitola o této party na stránkách publikace představující brněnské politologické o­bory.

Celý článek | Komentáře


První dubnový den je obvykle ve znamení všelijakých šprýmů, vtípků a humorné nadsázky. Internet je zahlcen falešnými zprávami, kujóni zahánějí nudu mystifikací svých přátel a důvěřiví lidé přepínají na Televizi Barrandov s cílem sledovat nový pořad Daniely Drtinové a Martina Veselovského. Na katedře politologie naší fakulty se však stalo něco, co nikdo neočekával. Lidé z politologických oborů se rozhodli na jeden den stát se pracovištěm sledujícím aktuální akademickou debatu.

Celý článek | Komentáře


Je štvrtok poobede, 20. marca a poslucháreň na Fakulte sociálnych štúdií je plná ľudí. Dôvodom je prednáška a následná diskusia s vedením Českej televízie. Príležitosť diskutovať s generálnym riaditeľom Petrom Dvořákom a riaditeľom vývoja programov a programových formátov Janem Maxou využili okrem študentov žurnalistiky aj študenti univerzity tretieho veku ako aj široká verejnosť.

Celý článek | Komentáře


Devatenáctiletá Soňa Alexová přijela do Brna studovat sociologii. Svůj volný čas však zdaleka nevěnuje jen školním povinnostem. Spolu s dalšími divadelními nadšenci především z naší univerzity připravuje multimediální muzikál, který bude mít brněnskou premiéru v úterý 8. dubna v divadle Buranteatr.

Celý článek | Komentáře


Brněnská pobočka mezinárodní studentské organizace AIESEC uspořádala v úterý 11. března blok přednášek s názvem „Cesta kolem světa za jeden večer“. Zahraniční stážisté postupně představili šest exotických zemí, odkud přijeli do Brna v rámci projektu EDISON. Ten má českým studentům přiblížit odlišné kultury. Organizace večera se ujala studentka žurnalistiky a sociologie Karolína Presová.

Celý článek | Komentáře


« Předchozí 1 6 7 8 9 10 11 12 15 21 28 Další »