Publicistika | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Publicistika — Strana 11

Zatímco obvykle v nedělní podvečer o kostel svatého Tomáše na Moravském náměstí málokdo zavadí pohledem, sedmnáctého listopadu bylo před vchodem více než rušno. V osmnáct hodin vyskočil Vojtěch Borek z organizace Masarykovi historici na blízkou kašnu a svým proslovem zahájil tradiční lampionový průvod. Průvod i letos pořádá Nadační fond studentů Filozofické fakulty.

Celý článek | Komentáře


Viac než 250 študentov, vyučujúcich a nadšencov sociológie zbieralo minulý utorok v Eleven clube sociálny kapitál. Témou aktuálneho ročníka tradičného sociologického večierka Sockap bolo Dozerať a trestať, od známeho sociológa Foucaulta.

Celý článek | Komentáře


Dveře univerzitního kina Scala bývají obvykle dopoledne zavřené, v pátek prvního listopadu je ale v promítacím sále živo už od brzkých ranních hodin. Do budovy proniká nejen ruch z centra města, ale i první návštěvníci.

Celý článek | Komentáře


Odsouzení členek Pussy Riot za „koncert“ v katedrále Krista Spasitele není už jen téma pro východní trestní justici a západní média, ale i pro debaty mezi mými známými. A při nich mě stále častěji překvapuje, kolik lidí „u nás na Západě“ s odsouzením muzikantek souhlasí.

Celý článek | Komentáře


Festival francouzského divadla pořádaný studenty Pedagogické fakulty a dobrovolníky z Francie odstartoval v pondělí tematickou poezií Zpěvy sladké Francie. V pátek večer jej zakončí představení českých studentů a francouzských amatérských herců z Pernes-les-Fontaines v divadle Polárka.

Celý článek | Komentáře



Tým naší univerzity v úterý obhájil na ledě titul. V pátém ročníku hokejového souboje s Vysokým učením technickým soupeře přehrál 5:3. Modrobílí tak opět zvedli pohár nad hlavu.

Celý článek | Komentáře


V úterním mači porazil tým naší univerzity své soupeře z Vysokého učení technického pěti góly ku třem. Zásluhu na tom má i dvaadvacetiletý útočník Techniky Michal Brzobohatý, který studuje hned tři obory a při rozhovoru „tak určitě“ neříká. „Góly nedávám, jen občas mám nějaké asistence,“ tvrdí skromně student Pedagogické a sportovní fakulty, který kromě české reprezentace fandí Kanadě a kdyby nebyl hokejistou, nejspíš by zkusil rugby.

Celý článek | Komentáře


Po létě plném nevydařených pokusů o pogrom je chlad letošního podzimu zarážející. Jestli si ale z prázdnin lze odnést i nějaké ponaučení, pak to, že český národ je plný pracovitých slušných lidí, kteří mají jednoduše rádi klid. Nejspíš proto jim na těch, které považují za nepřizpůsobivé, ze všeho nejvíc vadí hluk. Když tedy nepočítáme mýty o zlatých řetězech placených z našich daní.

Celý článek | Komentáře


„Budete chtít sluchátka?“ ptá se slečna za pultem. Po této otázce si rozhodně oddechli ti účastníci Česko-německého dne, pro které je němčina španělskou vesnicí. Česko-německý den je akce, kterou po předchozích úspěšných ročnících pořádá Mezinárodní politologický ústav ve spolupráci s nadací Konrad-Adenauer Stiftung a Hospodářskými novinami v aule naší fakulty. Jeho nezbytnou součástí je konference na téma Tajemství německé konkurenceschop­nosti, sociálně-tržní hospodářství, kde měli studenti možnost poslechnout si špičky z oboru.

Celý článek | Komentáře


Studenti Pedagogické fakulty po třech letech završili projekt výtvarných a umělecky zaměřených dílen, na které docházeli sociálně znevýhodnění občané. V říjnu je široké veřejnosti zpřístupněna výstava jejich prací v Domě pánů z Kunštátu v Brně. V místních prostorách jsou k vidění umělecké snímky, kresby, malby, koláže, ale také třeba výšivky či soubory barevných fotografií. Návštěvníci si mohou sami prohlédnout i vytvořené digitální animace.

Celý článek | Komentáře


Život na vysoké nemusí být jen o kvantech učení a občasných večerních setkáních s kamarády. Kdo by netoužil věnovat se také něčemu, co ho naplňuje a z čeho má radost. A jak jinak se seznámit se zajímavými a aktivními lidmi na fakultě než stát se jedním z nich? Jarmark spolků nabízí příležitost vybrat si ze široké škály aktivit nejen studentům nováčkům, kteří se na škole teprve hledají. Inspiraci zde mohou najít i léty ostřílení vysokoškoláci.

Celý článek | Komentáře


Centrum zahraničných štúdií zorganizovalo na našej univerzite Mobilitný týždeň. Na prednáškach a workshopoch sa študenti dozvedeli aktuálne informácie o zahraničných študijných a pracovných pobytoch. Predstaviť nový program pre študentov ERASMUS+ mala za úlohu hra s príznačným názvom Bojovka.

Celý článek | Komentáře


Edward Rhodes, former dean of the George Mason University in Washington, was a guest at our faculty to teach a course on American foreign policy from October 7 until 11. The following is an impression of the course and an account of my short meeting with the American professor after one of the lectures, who seemed most of all impressed by his students and happy to be in Brno.

Celý článek | Komentáře


Monitoruj, lokalizuj, reportuj. To je heslo neonacistů z Anti-Multikulti Watch, kteří se skrývají na americkém serveru. Útočí přitom na internetové účty všech, kdo se jim nelíbí. Na seznamy se jim dostali dokonce dva studenti politologie na naší fakultě.

Celý článek | Komentáře


Když taháte rozumy ze starších studentů, shodnou se na tom, že v žebříčku socializačních praktik vedou na fakultě žurnalisté. Vedle tradiční Ludvíkovy líhně se už podruhé konala ŽURNAPARTY.

Celý článek | Komentáře


« Předchozí 1 8 9 10 11 12 13 14 15 21 28 Další »