Publicistika | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Publicistika — Strana 23

Řetízkáč, střelnice, autodrom. Co si budeme povídat, všichni jsme to jako děti milovali! Jediný, o to však hrůzostrašnější problém může nastat, máte-li s sebou sourozence, na kterého musíte dávat pozor. Pak se zábava mění v totální opruz.

Celý článek | Komentáře


Být mediální hvězdou není lehké, obzvlášť pokud o tom sami vlastně ani nevíte. Paní Evženie, zhrzená uklízečka, se domákla, že jsme ji ne tak úplně s jejím souhlasem použili jako hrdinku našeho komiksu. Věříme, že to vyřešíme mimosoudním vyrovnáním…

Celý článek | Komentáře


Atrium naší fakulty se ve středu 20. dubna odpoledne proměnilo v malé dětské hřiště. Dobrovolníci z dětského koutku zde připravili velikonoční odpoledne pro nejmenší. Celkem si pohodový čas prodchnutý atmosférou nadcházejících Velikonoc přišlo užít zhruba patnáct dětí s rodiči i prarodiči.

Celý článek | Komentáře


Skřítci na fakultě nemají jednoduchý život. V reakci na Lobbyho minulý příběh mu dokonce někdo z vás skutečně jeho vytouženou ponožku daroval! Svobodu tím sice nebohý Lobby nezískal, ale aspoň teď má něco málo na sebe.

Celý článek | Komentáře


Fakulta sociálních studií razantně zvýšila poplatky za překročení standardní doby studia o více než jeden rok (viz www.casopishalas.cz/…zobrazit/887). Na první pohled jsem si řekl, proč ne? Když chce někdo studovat bakaláře pět let, ať si to taky zaplatí. Pak jsem si ale uvědomil, že většina lidí, o kterých vím, že tento poplatek platí nebo jim hrozí, že ho platit budou, nepatří mezi studenty, kteří by se extrémně flákali.

Celý článek | Komentáře



Víc hlav víc ví, říkává se obvykle. V případě našich hlav z Černé krabice to asi nebude tak úplně pravda. Už posledně jste si mohli všimnout, že se zřejmě navzájem nemají zrovna v lásce…

Celý článek | Komentáře


V lednu jsem absolvovala státnice na Katedře žurnalistiky. U zkoušky jsem strávila celkem šest hodin, z toho pět vyplňováním otázek k mé specializaci. Byla jsem vyčerpaná. Přece jen, ukončit studium oboru dá zabrat. O to víc jsem byla šokována, když jsme na téma státnic začali diskutovat se spolubydlícími. Studentka Mendelovy univerzity mi prozradila, že u nich je závěrečná zkouška ústní a skládá se zároveň s obhajobou bakalářské práce. Na jednoho člověka má komise čas necelou hodinu.

Celý článek | Komentáře


Koktající novinář? Sociální pracovník neschopný dát dohromady jedinou souvislou větu? Sociolog, který závěry své studie neumí prezentovat před publikem? Proč ne, ti všichni mohou naši fakultu bez problému vystudovat. Za celou dobu nemusí otevřít pusu. Dokonce i u státní zkoušky stačí, když správnou odpověď zakroužkují nebo stručně vypíší do odpovědního archu.

Celý článek | Komentáře


Filmové obzory studentů rozšiřuje každou středu Filmový klub Studentské sekce Mezinárodního politologického ústavu. Šestnáctého března uvedli organizátoři promítání snímek Být skinheadem.

Celý článek | Komentáře


Uplynulý měsíc strávený v zahraničí jsem se usilovně snažila zužitkovat své chabé znalosti angličtiny. Slyšela jsem ji občas i ráda, když uvážím, že zdaleka ne všichni tímto – pro mě ve chvílích nouze srozumitelným – jazykem vládli. Obecně tedy proti třetímu nejpoužívanějšímu světovému jazyku nechovám nenávist. Vadí mi ale, když jím někdo hyzdí mou mateřštinu.

Celý článek | Komentáře


„Stop and think“

Okénka — Roman Vido, odborný asistent na Katedře sociologie

Dostala se mi nedávno do rukou přes půlstoletí stará esej Willa Herberga. Autor v ní kritizuje ducha soudobého amerického náboženství pro jeho konformitu a neschopnost přimět člověka k povznesení se nad rovinu každodenního pozemského snažení. Náboženství se stalo uctíváním vlastní kultury a baštou lidské sebestřednosti. Biblický impuls k transcendenci a zakušení vlastní nicotnosti tváří v tvář Bohu v něm nemá místo.

Celý článek | Komentáře


I had not watched the soap opera Thousand and One Nights or thought about its potential to resonate so strongly until it became a phenomenon in the Czech Republic. Let’s discuss some reactions to the series.

Celý článek | Komentáře


Kdo může za poplatky

Okénka — Martina Hromádková, členka Akademického senátu FSS MU

Poplatkové téma proniknuvší i do mediální debaty začíná být sice trochu vyčichlé, nedá mi ale, abych se k němu nevrátila. Zvlášť proto, že mi čas od času někdo naznačí, cože jsme si to v senátu zase vymysleli…

Celý článek | Komentáře


Rozhodla som sa, že si svoj názor na dielo pána prezidenta Klausa Modrá nikoli zelená planeta nenechám len pre seba.

Celý článek | Komentáře


S uklízečkou docentkou Hubáčkovou jsme se v Černé krabici mohli setkat naposledy před měsícem. Dnes nám opět poodhalí něco málo ze svého života. Její slova si vezměte k srdci, je to moudrá žena.

Celý článek | Komentáře


« Předchozí 1 8 15 20 21 22 23 24 25 26 28 Další »